• 1

    Autor: Kasia Pytlak

  • 2

    Description slide 2

  • 3

    Description slide 3

  • 4

    Description slide 4

Copyright 2024 - Custom text here

Składniki

 

    Spód:

    duża paczka oreo

    2-3 łyżki masła orzechowego

    Masa:

    500 g twarogu z wiaderka

    2 galaretki przezroczyste winogronowe

    1 czekolada miętowa

    2 szkl.wrzątku

    Dodatkowo:

    kiść winogrona

    1 borówka

    1 galaretka przezroczysta winogronowa na górę

    1,5 szkl.wrzątku

Przygotowanie

 

    Do blendera wrzucam ciasteczka oreo wraz z masłem orzechowym i blenduje przez chwilę do uzyskania mokrego piasku.

    Przygotowuje sobie okrągłą formę Fi 20 cm,boki wykładam papierem do pieczenia na spód wysypuje ciasteczka i uklepuje dłonią.

    Twaróg wrzucam do miski,galaretki przygotowuje wg przepisu na opakowaniu,ja dałam na 2 galaretki 2 szkl.wody,gdy przestygną i zaczną tęzeć dodaje je do twarogu,oraz wrzucam startą na drobnych oczkach czekoladę miętową,wszystko krótko miksuje i wylewam na spód ciasteczkowy,odkładam do lodówki do stężenia.

    W tym czasie przygotowuje sobie galaretkę transparentną,jak wyżej tylko na 1,5 szkl wody,winogrona myje,osuszam,kroje na pół ,układam na górze naszego sernika i wierzch zalewam tężejącą galaretką,

    wkładam do lodówki i gotowe.

f t g